domingo, 24 de febrero de 2013

Fray Perico: la saga més divertida


Quan Juan Muñoz va escriure per primer cop Fray Perico y su borrico, ni ell ni ningú pensava, que triomfaria; i que escriuria històries sobre aquest simpàtic frare i els seus germans del convent uns quants cops més, fins al punt que sortissin vuit llibres més.

Això té una explicació: són nou llibres d'èxit. Les aventures dels frares són tremendament divertides i entretingudes. Les ocurrències d'aquests i la bondat de Fray Perico creen de seguida una simpatia en el lector. Per llegir-los, es pot escollir qualsevol dels nou: no és necessari començar pel primer. T'imagines aventures a la vida conventual dels frares? Doncs sí, així és, encisadores i divertides. Si vols passar bones estones, escollint Fray Perico, encertes de ple!

Anem a fer un repàs dels nou llibres:

Fray Perico y su borrico: 20 frares d'un convent de Salamanca viuen fent el bé i repartint el poc que tenen entre els que no tenen. De sobte, la seva vida conventual es veu truncada per l'entrada d'un nou frare: Fray Perico, bondat on es vegi i capaç de parlar amb l'escultura de Sant Francesc que tenen al convent.

Nuevas aventuras de Fray Perico: Els frares del convent fan multitasques: criar cucs, caçar papallones o acollir a lladres arrepentits. Però un dia arriben els francesos: és l'any 1810.

Fray Perico a la guerra: Roben l'ase de Perico i l'escultura de Sant Francesc. S'haurà de rescatar els preuats objectes perduts. Estem a la guerra d'independència: 1808 a 1812.

 Fray Perico y Montpetit: Qui anava a dir, que després de la guerra contra els francesos, Fray Perico ajudés a dos francesos enemics.

Fray Perico en la paz: Després de la guerra, el convent està derruït i quasi no hi ha menjar per ningú. Els frares hauran de buscar noves solucions per sobreviure.

Fray Perico, Calcetín y el guerrillero Martín: Arriba al convent un nou personatge: Juan Martín. I no porta bones notícies, es perseguit pels francesos.

Fray Perico y la primavera: L'arribada de la primavera trastoca una mica els plans del convent. I és que amb l'arribada de la primavera, no només arriba el bon temps i les flors, sinó que també els lladres i alguns soldats francesos aprofiten per fer les seves.

Fray Perico y la Navidad: Arriba l'hivern i els frares fan tots els preparatius per la seva arribada.

Fray Perico de la Mancha: Diversos frares, incloent-hi Perico, fan un viatge cap a un convent de La Mancha. Pel camí es troben a un curiós personatge, alt i prim i amb una llança. Serà Don Quixot 200 anys després?

Si vols passar bones estones, si vols llegir uns llibres que són bastant curts i molt entretinguts, si vols divertir-te, si vols imaginar-te com seria la vida fa 200 anys, Fray Perico és sense dubte, un llibre a escollir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario